2023-11-14
🤣因为太耐无食沾面,突然好想食,于是OpenRice搜寻一下尖沙咀拉面,见到神山面屋好似唔错‼️所以,一于去试吓先🥰。嚟到神山面屋,净系个门面都已经好有日本feel🤭,里面更加有日本嘅气氛~。嚟到神山面屋当然要叫佢嘅招牌沾面,原来沾面都有分豚角定叉烧,但嚟得呢到当然要试豚角啦~😋1️⃣ 神山豚角沾汁面 $90要揾到好食嘅沾面系好难嘅,神山沾面绝对系我食到其中一个觉得好好食嘅沾面😍,面嘅软硬度适中,沾汁亦唔会太咸,最正系佢嘅豚角🥹,肉质好淋,脂肪比例好好,而且好香,一啖面一啖汤 好正🤤。2️⃣ 白神山豚角拉面 $90白神山豚角拉面用上新鲜嘅汤底,上菜嘅时候,非常热辣辣,浓郁之余又唔会太咸,有一点清新感觉,唔算太油腻,仲有豚角,真系啖啖肉,啲肉又淋,真系煮得好好食😋。3️⃣ 神山手造饺子 $48神山手做饺子,饺子皮薄,喺里面馅料好足,配合埋醋汁,简直系Perfect match🤤。4️⃣ 吉列广岛蚝 $48吉列广岛蚝炸得好靓😍,而且里面嘅蚝系无缩水~🤭,最钟意食蚝嘅我紧系好满意啖啖蚝肉啦😍。5️⃣ 梅子青柠梳打 $286️⃣ 蜜桃焙茶 $28食面配返清新梳打 一流~ 另外蜜桃焙茶都好好饮🥂
1️⃣ 神山豚角沾汁面 $90
2️⃣ 白神山豚角拉面 $90