招聘中
$20,000-$30,000
月薪 (面议)

Potluck Eatery

餐厅门外已经见到装潢特色,餐厅走日式洋食feel,木系质感同时保留cafe chill嘅感觉。外面都有两张枱,带埋宠物去食都可以呀~我哋今次每人叫咗Set Dinner,食西餐都系会忍唔住食海鲜同牛~Dinner Set: - 芝士菠菜龙虾蟹肉意粉卷 $298- 炭烧美国安格斯肉眼 $358🥦西兰花忌廉浓汤配蒜蓉包是日餐汤每日都会转,入座时店员会先告知你一声。店员捧餐过嚟个阵,唔洗拧转头就闻到好香蒜蓉包味。蒜蓉包好香好脆,仲可以掂啲汤咁食。浓汤系将西兰花打碎,保留晒原汁原味,再加忌廉令啖汤又滑又香。🦞🦀芝士菠菜龙虾蟹肉意粉卷 呢个系餐厅其中一道招牌菜,卖相吸引,打卡able🥰。建议先食上面炸龙虾,外脆内软,虾肉爽弹好好食🤤跟住食意粉卷,切开会见到入要包住蟹肉同龙虾肉,肉味鲜甜,意粉卷提升口感层次,绝对值得一试!🥩炭烧美国安格斯肉眼牛扒上炭烧嘅网纹好靓,大大块都有啲厚度,配菜仲有烧薯仔、烧青瓜黄瓜,仲有秋葵。牛扒肉味都几好食,又唔会有牛骚味,肉质都腍。配菜都好有心机调味,有啲蔬菜平衡下口感同油腻感。🍰蓝莓芝士蛋糕份量真系刚刚好,食完正餐真系唔算好多位俾甜品,但又会想过吓口瘾。口感软滑,蓝
Dinner Set:
- 芝士菠菜龙虾蟹肉意粉卷 $298
- 炭烧美国安格斯肉眼 $358
🥦西兰花忌廉浓汤配蒜蓉包
芝士菠菜龙虾蟹肉意粉卷
🦞🦀芝士菠菜龙虾蟹肉意粉卷
🥩炭烧美国安格斯肉眼
🍰蓝莓芝士蛋糕
份量真系刚刚好,食完正餐真系唔算好多位俾甜品,但又会想过吓口瘾。口感软滑,蓝莓又会平衡一下芝士少少嘅腻感。

餐厅位置系山林道隔离一条街,好容易去但同时又比较静。Set Dinner都几抵食,包埋汤、甜品同野饮,一次过满足多个愿望。✨

2023-04-23
芝士菠菜龙虾蟹肉意粉卷