2022-01-20
韩式party! 好耐冇食过韩国菜,难得同朋友喺屋企聚会,于是叫咗个六至八人套餐一齐share,外卖速递热辣辣,每样食物都好好食、非常足料好大份!推介!希望下次有机会一齐堂食。欢聚自选6至8人套餐$1520- 套餐有得自选两个炸鸡口味,七款小食,仲有汽水,一定足够八个人食!而且食物款式有好多,对于有选择困难症嘅朋友来讲会好烦恼。韩式炒粉丝- 我哋几个一致都认为粉丝好好味,一啲都唔油腻,而且份量好足够,有麻油香味。高度推介!鱼饼汤- 鱼饼汤相对偏咸,汤入面有好多唔同种类嘅鱼蛋,最钟意入边有好多芽菜仔,不过要小心,青辣椒粒都几辣几刺激㗎。全鳆参鸡汤- 非常足料嘅鲍鱼人参鸡汤!新鲜鲍鱼好大只,不过我唔记得拎佢上嚟先影相,鸡汤淡淡地,同糯米一齐食好夹。鸡肉鸡骨煲到好淋。无骨蜂蜜蒜蓉炸鸡- 炸鸡外层淋左,炸粉同鸡肉分离,有淡淡地嘅蜂蜜味道,食唔到有蒜蓉味。鸡肉肉质唔干,唔错。泡菜炒猪肉- 推介!无论每夹一次都会夹到猪肉片,猪肉片唔会太多肥膏,咬落去爽口,泡菜同猪肉片好夹,同粉丝、炸酱面一齐食非常配合!海鲜炸酱面- 炸酱面比起炒粉丝逊色少少,味道较淡,不过份量搭救,我哋食得好开心。芝士辣鸡炒年糕-
欢聚自选6至8人套餐$1520
韩式炒粉丝
鱼饼汤
全鳆参鸡汤
无骨蜂蜜蒜蓉炸鸡
泡菜炒猪肉
海鲜炸酱面
芝士辣鸡炒年糕
- 有澎湃嘅芝士拉丝!年糕口感比较软糯、绵绵地,酱汁都几辣。
无骨芝士调味炸鸡
- 个人来讲我钟意呢款炸鸡多啲,就算外卖速递,炸鸡仍然维持到香脆嘅外皮,一打开外卖盒,浓郁嘅芝士味扑鼻而来。呢款炸鸡另外有芥末酱可以点嚟食,不过我钟意就咁食芝士粉炸鸡多啲。
芝士鸡蛋卷
- 因为外卖嘅关系,芝士冻咗硬返冇咗拉丝嘅效果,鸡蛋质感偏全熟,如果整得滑啲就更加好。调味酱唔系好多,食到少少鸡蛋味道。
韩式炒粉丝
鱼饼汤