2022-01-22
终于来朝圣呢间出名已久嘅韩国菜 之前上ig已经系咁见到大家po拉丝芝士炒饭 仲有靓仔oppa亲自帮大家拌饭 不过我地就麻麻地炒饭 见到有其他菜式都几特别 冇乜点见就试下~星期日来讲夜晚都几多人 小店唔系好多座位 排队亦要亲自排系店外 见到店内好多位 可能未有人手执台 好彩一次过就入左三四张台🤣🍗蒜香无骨炸鸡💰238炸鸡伴随一碟炸鸡萝卜 萝卜清新适合同炸鸡一齐食 炸鸡下面仲有薯条 两样嘢都系啱啱炸起 热辣辣上来😍鸡肉唔算大块 而且皮比较厚 好彩入面肉质不柴 热辣辣入口都算唔错 而且肉汁都算多 唔会干争争但系酱汁就偏咸 可能蒜香味太重 其他味可能会比较好😢🥓韩式酱炒猪血肠💰168呢样系最后上但系都系我地最期待嘅!血肠已经少有 仲要系炒嘅血肠 血肠皮都几有韧劲 入面粉丝份量多 呢碗入面仲有年糕 配菜方面就系典型嘅韩国青椒 萝卜丝等等 不过韩式酱偏辣同咸 而且血肠都好索汤汁 令整体都真系好咸😢🍡传统炒年糕💰138传统炒年糕望menu仲以为系炸酱炒年糕 原来系普通嘅酱油年糕 汤入面一条条嘅唔系粉丝而系切散嘅鱼饼 咁样食落都几似食紧面咁几新奇🤣 年糕都算粗同埋大条 而且都好软 入面唔会有未煮熟嘅状
🍗蒜香无骨炸鸡
💰238
🥓韩式酱炒猪血肠
💰168
🍡传统炒年糕
💰138
传统炒年糕望menu仲以为系炸酱炒年糕 原来系普通嘅酱油年糕 汤入面一条条嘅唔系粉丝而系切散嘅鱼饼 咁样食落都几似食紧面咁几新奇🤣 年糕都算粗同埋大条 而且都好软 入面唔会有未煮熟嘅状态 好糯都好烟韧 但系浸得入汤耐都真系好咸 成个口都系酱油味🥵
见到好多台都有嗌猪手同埋炒饭 觉得呢度份量其实都算大 所以定价比较高 呢两样都几吸引!仲见到隔离台两个人嗌左四样嘢 睇来menu都真系好吸引🤣但系个人真系觉得呢度口味太咸 重口味嘅我都唔系好顶得信 大家要做好心理准备食唔食到咸野先啦🥵
📌 OPPA Coffee Bar Restaurant (尖沙咀)
尖沙咀金巴利街1号F地铺