2023-07-08
星期五放工想去Cafe食吓嘢Hea下就拣咗嚟呢间尖沙咀人气cafe。伯爵茶安格斯牛面颊意粉 $138首先讲吓啲牛面颊,炖煮得好软身,松化冇得,好入味😍呢个意粉几特别又好食😋竟然用伯爵茶、一啲好似花椒咁嘅香料做调味,仲有加入咗一啲番茜、芦笋做配料。意粉属于比较干身的那一种,冇好多酱汁,接近炒意粉嘅感觉。油渍黄油鸡宾尼迪 $118呢一款Egg Benedict,有少少辣味,主要系手撕鸡嘅酱汁,几惹味👍🏻去骨拆肉嘅鸡肉唔会好干柴,配左酱汁,加埋留心水波蛋嘅蛋液一齐食,都几湿润😋加埋烘脆咗嘅酸种面包,口感都几丰富。我哋仲加咗$25配烟三文鱼同埋$18加配大啡菇,令个Bunch劲丰富😆新鲜青囗配秘鲁辣椒汁 $118蓝青口口感好Queenie,鲜味,配上特别调制嘅酱汁,几好味😋虽然菜名话配有辣椒汁,但系我又唔多觉辣㖞,个汁都好鲜味,所以配有多士俾人沾汁食。饮品方面,我哋本来想叹咖啡,但系我哋夜晚惊会瞓唔着😆所以就拣咗朱古力75%同埋85%各一杯$50/杯,仲拣咗Oat milk添,感觉比较健康,又几香浓㖞,唔会太甜。
伯爵茶安格斯牛面颊意粉 $138
油渍黄油鸡宾尼迪 $118