2024-11-05
无意中系Openrice发现呢间泰国嘢 因为开到凌晨两点🕑岩晒我呢啲夜鬼 去到有啲酒吧feel 岩哂一大班人放工嚟chill 下🍻食物选择好多 估唔到份量咁大 我地都唔觉意嗌多左嘢食🙈🥬泰式肉碎生菜包(猪肉)呢个必食推介‼️肉碎炒得好香 酸酸辣辣 超开胃 包住块生菜一齐食 好爽脆 食完一嚿忍唔住再食落去 好快清哂😋🍖烧猪颈肉外面烧到脆卜卜 但咬落去完全唔会硬 肉质好鲜嫩多汁 配左个酸辣酱汁 份量仲好多🥭芒果蟹肉炒饭芒果酸酸甜甜同蟹肉一齐食又几夹 炒饭炒得好干身 粒粒分明💥火山排骨有十二件排骨 炆到软腍腍入味 有啲酸酸甜甜泰式酱汁 嚿嚿都好多肉 最后都系太饱食唔哂🥥芒果糯米饭伴椰子雪芭要留个肚食芒果糯米饭🍚糯米淋上椰汁 好味道 加埋个椰子雪葩 奶香味好重 好香椰子味😋🍧荔枝沙冰超大杯嘅荔枝沙冰 上面有几粒荔枝肉 一杯都够两个人饮 除左啤酒仲有其他cocktail 🍸📍 Thailand King (尖沙咀)尖沙咀加连威老道 嘉兰围 22-22A 号地舖
🥬泰式肉碎生菜包(猪肉)
🍖烧猪颈肉
🥭芒果蟹肉炒饭
芒果酸酸甜甜同蟹肉一齐食又几夹 炒饭炒得好干身 粒粒分明
💥火山排骨
🥥芒果糯米饭伴椰子雪芭
🍧荔枝沙冰
📍 Thailand King (尖沙咀)
尖沙咀加连威老道 嘉兰围 22-22A 号地舖