一开始见到个餐厅名以为系食日本菜,睇餐牌先发现原来系一间韩式餐厅🇰🇷!见到餐牌有各款传统韩国料理都几吸引,所以无乜犹豫就决定一试!😝一坐低侍应已经好好服务,为我地准备好热茶🍵同埋几款免费嘅伴菜,有大豆芽菜、萝卜丝同埋泡菜。几样都好新鲜爽脆,特别系大豆芽菜,带有好香嘅麻油味,零舍开胃😙!雪浓汤❄️($110)近排天气咁冻当然要嗌返个暖笠笠嘅雪浓汤啦💕!见到奶白色嘅汤底就知道系足料熬制🍲,每一啖都有浓厚嘅牛骨香味!里面嘅牛肉系十分嫩滑,而整个汤唔会有一点油腻,好适合用黎泡饭!铁板牛肉盖饭($89)另外一道主菜就试咗铁板牛肉盖饭🍚,整道菜有镬气而唔会干争争,牛肉配搭多种蔬菜,包括洋葱、椰菜、甘荀同翠肉瓜,感觉清爽,而满满嘅牛肉汁亦系送饭嘅必备之选💁🏻‍♀️!海鲜煎薄饼($143)呢到嘅主打,亦系我认为最出色嘅,就系呢个海鲜煎薄饼💓!外围煎到十分香脆,口感外脆内软,Size亦大大份非常之抵食🥳!而且用料十足,里面就夹满咗鱿鱼粒、樱花虾同韮黄,点埋特制嘅酱酒醋配搭极佳!

雪浓汤

雪浓汤❄️($110)
铁板炒牛肉盖饭

铁板牛肉盖饭($89)
海鲜煎薄饼

海鲜煎薄饼($143)
雪浓汤
  • 海鲜煎薄饼