2024-08-07
呢间喺尖沙咀K11里面嘅泰式餐厅实在太抵食,一试就要收藏,下次一定会再带埋男朋友嚟食。装修有泰国特色,好有feel,令人一入店就彷如置身于异国👌🏻我食嘅菜式包括咗自家手打脆炸虾饼、虎虾炒金边粉、炭烤牛肉牛筋丸浓汤船面同椰汁芒果黑糯米饭,种类丰富,份量满足,每一样东西都令人眼前一亮! 🍤 由头先就民自家手打脆炸虾饼开始,正宗到想唱首歌,份量充足,虾香味浓郁,虾肉香口有弹性,食落真系好好食,可以话系难以遗忘啦!👍🏻 🍲 跟住就系虎虾炒金边粉,整得好有层次感,香滑得流,同埋虎虾质地烟韧,两者完美配合,清新又满足,实在太登👌🏻🍜 再嚟就系哩个炭烤牛肉牛筋丸浓汤船面,汤料十足,质素一流,特别系佢个牛丸,肥瘦适中,肉质松软,真系好想再食多啲!😍🍦当然唔少得甜品椰汁芒果黑糯米饭,做得非常之细致,芒果鲜美得流,糯米饭质地刚刚好,加吓椰汁,味道佰搭到令人想即刻点多份来吃! 😋「阿闲泰」,一间不容错过嘅泰式餐厅,适合同朋友或者情侣一齐享受一顿美味嘅晚餐,如果你系泰式菜爱好者,你一定要嚟试试!🤩🎉