2023-06-06 114 浏览
近排尖沙咀开咗间价钱相宜嘅Omakase餐厅,地点又方便,喺九龙公园正对面。餐厅入边座位唔算太多,师傅接近系1对1嘅服务。晚餐$980再加一,总共有17样嘢食,当中仲包括埋A4和牛丼同埋熟成大拖罗,CP值几高!记住要打电话订位,因为餐厅要先预食材确保新鲜!🍽️ 晚•17品 ($980+10% Service Charge) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🍽️ Freeflow 三款酒 ($188) ⭐️⭐️⭐️⭐️💫可选择Cornerstone Sparkling、越后樱、芳醇辛口、麒麟山梅酒。连酒杯都可以自己拣,拣只靓杯都饮得开心啲!🍴 先付 (3品) ⭐️⭐️⭐️⭐️前菜非常清新,当中包括左萤光鱿鱼配豌豆苗,冲绳水云配三文鱼子同埋东风螺,酸酸冰冰好开胃!🍴 刺身4品 (本节限定) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️爱媛县嘅蜜柑鲷非常特别,全部都有身份证明!佢哋系食蜜柑皮长大嘅,所以我地食落都有淡淡嘅蜜柑味,点少少黑炭盐一齐食就perfect!北海道水八爪鱼同蛋白鱼,个吸盘食落一啲都唔韧,而系好爽嘅感觉,加Wasabi同埋少少豉油一齐食已经好满足。另外仲有龙虾同埋北寄贝,同样系鲜甜同弹牙。🍴 煮物 ⭐️⭐️⭐️💫第一样煮物系禾秆草香薰烧鱼,本身鱼好肥美

🍴 先付 (3品) ⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴 刺身4品 (本节限定) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

🍴 煮物 ⭐️⭐️⭐️💫
第一样煮物系禾秆草香薰烧鱼,本身鱼好肥美,个皮薄得来好脆,而且食落啲鱼油爆出嚟,好食!

之后第二道煮物系盐烧吞拿鱼下巴,可以加青柠汁同埋柚子醋嚟食,佢个外皮炸到好脆,入面啲肉都带住咸咸地嘅味道,几特别。

🍴 寿司6贯 (季节限定) (熟成大拖罗) ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
寿司分别有6款,包括有长崎县衣座目、
地目鲷、北寄贝、天使虾、深海池鱼、奄美大岛嘅拖罗,全部都厚切而且新鲜!师傅仲会细心讲解海鲜同酱料嘅配搭,令到个体验更上一层楼!

🍴 A4和牛丼 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
A4和牛望落已经好吸引,果然食入口都好软绵绵,接近入口即溶。面头嘅半熟蛋做到啱啱好,配埋和牛同饭一齐食简直系绝配!

🍴 吸物+甜品 ⭐️⭐️⭐️⭐️
地合清汤同抹茶奶冻,主食已经食得好饱,加埋一碗汤同埋呢个抹茶奶冻,中间仲有用糖水浸过嘅黑豆,加埋一齐食令到呢餐画上完美嘅句号。

地址📍: 尖沙咀海防道38-40号中达大厦13楼

总评分: 9/10