2020-05-18 1088 浏览
满足•舒服•幸福——呢间位于尖沙咀嘅小店,位置唔多,只有几张长凳,铺入有种温馨嘅氛围。又或者系因为老板非常nice,令我食得好舒服🥰——特选寿司盛(八件$168)惊艳到我嘅寿司有:👍🏻大拖罗(左一;本身个set系中拖罗但因为冇嗮所以变咗大)好肥美,入口即融,脂肪嘅甘香味会停留系口中🤤👍🏻阿根廷赤虾(右三)肉质系非常结实爽口,有弹性,甜味浓郁!👍🏻海胆(右一)海胆同饭嘅比例系perfect!最怕d得少少海胆但旧饭劲大旧咁...呢个海胆鲜甜都不得了😍齿颊留香!.刺身盛Omakase(十二切$398)小店Omakase初体验,冇令我失望🥰👍🏻带子好大粒,肉厚味甜,肉质嫩滑。👍🏻黑鲷用咗薄切嘅方式,配上酸汁,衬托咗黑鲷本身清爽嘅味道。👍🏻八间鱼厚切!个人唔特别好白鱼,但呢个八间鱼又几好食㖞!因为味道唔浓郁,所以食起上嚟有种肥不来嘅感觉。火炙寿司,一定要试!!!.炙烧三文鱼腩(图一$20)烧过之后,三文鱼腩嘅油分好似烧嗮出黎咁🥰摆入口d油香散布系口腔,好正!.炙烧左口鱼裙边(图二$25)呢个系朋友之前去食过叫我必定要单点,果然系出色🤤佢系用成块紫菜咁包住食,口感好正,外面脆脆地嘅紫菜包住左口鱼最
满足•舒服•幸福
——
特选寿司盛(八件$168)
惊艳到我嘅寿司有:
好肥美,入口即融,脂肪嘅甘香味会停留系口中🤤
👍🏻阿根廷赤虾(右三)
肉质系非常结实爽口,有弹性,甜味浓郁!
👍🏻海胆(右一)
刺身盛Omakase(十二切$398)
小店Omakase初体验,冇令我失望🥰
👍🏻带子
好大粒,肉厚味甜,肉质嫩滑。
👍🏻黑鲷
用咗薄切嘅方式,配上酸汁,衬托咗黑鲷本身清爽嘅味道。
👍🏻八间鱼

火炙寿司,一定要试!!!
炙烧三文鱼腩(图一$20)
炙烧左口鱼裙边(图二$25)
呢个系朋友之前去食过叫我必定要单点,果然系出色🤤佢系用成块紫菜咁包住食,口感好正,外面脆脆地嘅紫菜包住左口鱼最肥美嘅裙边位!烧香咗,甘甜嘅鱼油味大爆发🥰
Omakase会跟个甜品(图三)系寒天😆寒天比一般jelly更多水份,食落清爽Q弹!好得意
师傅好好,好用心介绍每款鱼,亦会话俾客人知边只要点豉油,边只唔洗。整体黎讲服务都好好🤣
Overall:8.7/10
Value for money: 4/5