2018-09-01 1651 浏览
(坐得舒服有茶叹 上海野食几好)晚上同朋友去尖沙咀揾野食,想坐得舒服啲,记得去过the one南小馆食过一次下午茶,几好食又地方宽敞,于是决定再去,呢次系平日7点钟晚饭时间,但都唔算多人唔使等位,仲有卡位坐添!两个人点左招牌鲜肉小笼包、上海菜肉云吞汤、老重庆担担面、甜品椰香红枣糕,整体黎讲都几好食,尤其系上海菜肉云吞汤,好有菜味皮又够薄,至于鲜肉小笼包都唔错,但要小心啲夹,夹大力啲就会漏汁,唔好浪费啲肉汁丫嘛!老重庆担担面热辣辣都好香浓,不过可能我地唔食得辣,觉得辣得滞而且冇辣度拣,平时出面食开嘅担担面就多啲花生味,呢度就辣啲,可能好辣嘅朋友会觉得正。最后上嘅椰香红枣糕就够清香,唔会好甜,都好好食!总结,我地唔算大胃王,只系叫左四样野食,埋单200蚊多啲,坐得舒服,又有茶饮,啲野食都几好食,下次会再去。
(坐得舒服有茶叹 上海野食几好)