2013-09-03 1322 浏览
星期五食饭系尖沙嘴周围都多人,「霞飞」亦都唔例外。今次人数三位,我见其中一位朋友未到,咁我就令定飞等叫入去啦...点知位朋友迟左成半个钟,咁谂住等得半个钟应该差唔多...一走去问,侍应既回答系咁:「哦!人到齐啦,咁可以开始等架啦」我心谂..原来等咁耐系唔关事..早知等齐先令飞啦。但等左十零分钟都入得。「鲜肉生煎馒头」 普普通通,唔够香口,鲜肉亦系小笼包个只「小笼包」 推介!汤好鲜味,唯一唔好既系叫左两笼,一笼平均有一只系穿左会留晒d汤「回锅肉炒年糕」 朋友对这菜式不太喜欢,味道较浓,但我接受到「樟茶鸭」 有部份皮系脆,有小小似乳猪个种。另外会再俾包可以将鸭夹入包食,再放一只酱(酱类似北京填鸭个只)整体满意,毕竟食过好几次,尖沙嘴地段这价钱味道环境算不错。
鲜肉生煎馒头
「鲜肉生煎馒头」 普普通通,唔够香口,鲜肉亦系小笼包个只
小笼包
回锅肉炒年糕
樟茶鸭
整体满意,毕竟食过好几次,尖沙嘴地段这价钱味道环境算不错。
2013-08-30
小笼包