2022-01-20 582 浏览
第一次openrice 订座后负责人打黎话当日系开张日 所以无得食第二次打电话订座负责人话当日唔知要内部装修定整地板?🥲又无得食⋯⋯第三次终于成功✌🏻宝宝兴奋过开通屯马线😎唔知系咪新开无耐😅Lunch set 选择少拣左一阵都无咩岩食咁我地三个人 最后两个叫同一款午市套餐我就叫左个套餐以外既单点金边粉职员都非常生疏🙄要不断传话 不如直接揾个识嘅人同我讲啦味道绝对唔系差!只系对比我食开既东南亚野更重口味甚至有一种食完口渴嘅感觉值得赞既系环境装潢摆盘设计都明显花过心思!其他⋯⋯有待改善🤔✐ 红咖喱牛肋肉拌泰式蒜蓉包 $108午市套餐跟左三款前菜,其中一款生虾无货😩酸辣凤爪我无掂过,青木瓜沙律太硬太青,我麻麻地🥺仲有冬瓜汤😂虽然有啲九唔搭八,不过几好饮。红咖喱里面除咗有牛肋肉,仲有菠萝、茄子仔、豆角、青椒、蕃茄仔之类,配料色彩缤纷好丰富,咖喱相当香浓,食落椰味偏重,余韵觉得有啲过咸,辣度唔算强,但有一两次都食到我呛喉会咳🤣🤣只配两片蒜蓉包,好似孤寒咗啲😅老实讲碗咖哩咁多,两件包边到点得晒,最后搞到都要另外叫多个白饭🤔甜品系椰汁千层糕,暖暖地椰汁几香,烟烟韧韧又系唔错😝✐ 泰式鲜虾金边粉 $1
第一次openrice 订座后
负责人打黎话当日系开张日 所以无得食
第二次打电话订座
负责人话当日唔知要内部装修定整地板?
🥲又无得食⋯⋯

我地三个人 最后两个叫同一款午市套餐
我就叫左个套餐以外既单点金边粉
职员都非常生疏🙄要不断传话
不如直接揾个识嘅人同我讲啦

味道绝对唔系差!
只系对比我食开既东南亚野更重口味
甚至有一种食完口渴嘅感觉
值得赞既系环境装潢
摆盘设计都明显花过心思!
其他⋯⋯有待改善🤔

✐ 红咖喱牛肋肉拌泰式蒜蓉包 $108
仲有冬瓜汤😂虽然有啲九唔搭八,不过几好饮。
甜品系椰汁千层糕,暖暖地椰汁几香,烟烟韧韧又系唔错😝

✐ 泰式鲜虾金边粉 $118
无错!又系金边粉🤤三只大虾🍤呢个金边粉同平时食开嘅有啲唔同,佢系非常重茄汁茄膏味,偏浓味食食下觉得咸左啲,酸酸辣辣得好明显,甚至有啲似西炒饭个fd西炒「面」😂😂😂

✐ 泰式烧猪颈肉 $108
Heavy到震既猪颈肉,忍唔住都要order🤩猪颈肉无咩烧到㶶边,所以油脂香弱左少少,但质地爽口都满意既,唔洗点酱都ok😋份量都足。

2021-12-24
午餐