2018-10-13 490 浏览
铜锣湾百乐中心,晚晚食饭都好多人,等䢂上去都用左15分钟。 呢度人山人海,又有咁多间餐厅,究竟点样拣好呢?又有打边炉、放题、炸鸡、又有各式各样嘅西餐,见到有间叫(尚鲜),个名几特别,迎合香港人追求食材原味、新鲜嘅原则。 入到去餐厅入面见到成个海鲜拼盘出晒嚟 ,有好大条鲷鱼, 刺身sashimi或者打边炉都应该好正。 餐厅老板推介咗由新鲜日本市场直送嘅秋刀鱼, 第一次食生食嘅秋刀鱼,口感同平时食嘅三文鱼吞拿鱼唔同, 鱼肉系咸咸地,有啲似沙甸鱼,当然较为出色。味道更鲜,肉质更香甜, 最紧要系可遇不可求,因为供应实在太少。 美国桶蚝 ,每只都咁肥美。 手切牛边位 ,净系牛嘅雪花已经知呢碟牛肉, 够晒好味。 店内镇店之宝嘅五味豚拼盘, 好似同猪一齐咁嘅感觉, 有猪红、猪润、猪皮同埋黑豚肉, 最紧要系新鲜运到。另外一个signature嘅系百花酿油条 ,呢度嘅百花系指虾滑, 夹埋啲油条一齐炸, 好似去酒楼饮下午茶嗌嘅煎酿三宝一样咁充满油香。好多自家制嘅菜式,用新鲜松叶蟹包嘅水饺,皮薄馅靓, 蟹肉够香。 狮子狗洛神花蜜, 比较少见,因为浸泡都要时间 。颜色好靓好红色 ,味道像红莓梳打, 好喝。
铜锣湾百乐中心,晚晚食饭都好多人,等䢂上去都用左15分钟。 呢度人山人海,又有咁多间餐厅,究竟点样拣好呢?又有打边炉、放题炸鸡、又有各式各样嘅西餐,见到有间叫(尚鲜),个名几特别,迎合香港人追求食材原味、新鲜嘅原则。

美国桶蚝 ,每只都咁肥美。

手切牛边位 ,净系牛嘅雪花已经知呢碟牛肉, 够晒好味。

狮子狗