2012-07-28 238 浏览
想跟一位认识10年既朋友庆祝生日, 尝试一个未试过饮食模式,于是决定同佢同埋另一位友人黎到洲际TEA HIGH,做下贵喇因为系星期日既关系, 于是系一个星期前已经订定位,但点知都系唔够早订到WINDOW SEAT,可惜但我地去到既时候决定等一等,睇下有冇机会坐到!始终3点几,亦冇保证一定有,都系睇下好唔好彩,都叫好彩既大概25分钟就有位了,等既时候已经睇定要食咩- 唔系好肚饿既关系我地叫左一个2人分加多一杯饮品饮下午茶当然少不了有一杯英式茶朋友点既系花茶,茉莉金盏花茶, 饮落有很淡很淡既花香味我饮既系典型既EARL GREY TEA,几好 主角进场: 好靓既3层架,一出场影相已经影相影到停唔到手*正宗既英式下午茶系由下食到上,底层系MINI 三文治, 跟住系松饼,再食顶层既甜品*松饼要先系中间切开,再涂上JAM & BUTTER,合返埋,一啖咬落去, 先系正宗既食法食物食落去未算好食到令人惊叹,但系属于中上水平仲送左2杯奶冻,薄薄既一层,但系系好味既相信呢度最惊喜既都系呢度既无敌大海景,真系好靓系一个咁舒服既环境叹个HIGH TEA真系最适合不过了!

MENU
饮下午茶当然少不了有一杯英式茶

朋友点既系花茶,茉莉金盏花茶, 饮落有很淡很淡既花香味
茉莉金盏花茶
我饮既系典型既EARL GREY TEA,几好
EARL GREY TEA
主角进场: 好靓既3层架,一出场影相已经影相影到停唔到手

HIGH TEA
食物食落去未算好食到令人惊叹,但系属于中上水平

仲送左2杯奶冻,薄薄既一层,但系系好味既
2杯奶冻
相信呢度最惊喜既都系呢度既无敌大海景,真系好靓

系一个咁舒服既环境叹个HIGH TEA真系最适合不过了!
无敌大海景
送日落