2019-07-06 1560 浏览
传统嘅中式酒楼永远都系一家大细老少咸宜济济一堂相聚一刻嘅地方。最近酒楼都变咗好多有分现场亦都有摆百日宴甚至乎食公司饭或者系团年饭,更甚至开年饭。咁啱成个屋企家族都出嚟有老有嫩有大有细,有长辈又后悔作为中间辈分嘅我真系唔知可以喺酒楼度叫咩送畀大家。所以最简单,由长者话事。叫咗两款素菜,噉长者有时话要食清啲佢哋都可以满足佢哋。系足个黄金吓大家后生仔倾下偈嘅时候食落又几滋味。依条蒸鱼,就值得一提嘅因为啲肉烟韧之余呢又好香口豉油汁又够,想啲嘅时候热辣辣,非常新鲜,一啲雪藏味都食唔出。蒜蓉粉丝蒸扇贝,非常香口扇贝都好弹牙,粉丝分量适中,佢哋个汁都好特别好好食。不过今日嚟嘅时候哩,就好多人好多客人所以职员都应接不暇,不过佢哋都好专业地,同我哋攞位开位同埋问我哋食乜嘢同我哋落单我哋要叫嘅,要多份餐具啊或者系要多少少要求呢佢哋都会做到嘅噉佢哋真系好努力好肯付出。服务方面我好满意环境一般啦见仁见智因为始终酒楼好难干净得去边。成日我觉得,非常之高分嘅,因为中蔡嚟讲佢都算,喺好彩酒楼分店度做得算系唔错。由于今晚有好多长者嘅关系所以,影相方面唔可以太过讲究同埋饮饮食食嘅时候冇得评论太多。就反老人家黎讲都算系咁

所以最简单,由长者话事。

蒜蓉粉丝蒸扇贝

就反老人家黎讲都算系咁了