2017-03-08 495 浏览
一直都靠男朋友仔揾吃既我,今次都唔例外,而且每一次都好有惊喜。今日7点左右就黎到,已经有人开始等位。虽然店面唔算好大,但流转量好高,好快就有位了。店舖细细,位置比较密密麻麻。餐牌种类好多,因为第一次吃,真系想样样都叫,哈哈哈哈最后我地2个人,叫佐2碗面,一碟水饺,一份细猪耳,加一杯冻豆浆。冻豆浆好快就到,虽然话系冻豆腐,但完全无冰系豆浆,感觉好实在,绝对唔呃称。加上甜度适中,解渴好味。话咁快,细猪耳就上场了。猪耳系我好喜欢既小食,因为贪佢爽口有咬感。龙凤既千层酱既猪耳有少少麻辣,肉同爽口位分配得岩岩好,各占一半。吃到底会有青瓜丝,清凉爽脆,一齐吃,岩岩好中和猪耳既油份。的确系一个好好既配合男朋友叫佐个牛犇面🤔<----研究个犇字点读都无结论,但店员每上一度菜都有叫个菜名,唯有等店员慢慢介绍。大赞,汤底好吸引我,唔油,清甜。无错,的确有甜味。午犇好松软,佢既松软唔系一夹就散果d,系入口轻轻一咬就松,唔黏牙,加上少少肥肉,一流。p.s 吃到最后,汤底都系无油份浮面,感觉好健康。跟住就到我既红烧肉拌面,一直要求吃肥猪肉既我,实系叫呢款既。话就话拌面,但汤汁都好充实,每一条面都可以沾上
一直都靠男朋友仔揾吃既我,今次都唔例外
,而且每一次都好有惊喜。

。餐牌种类好多,因为第一次吃,真系想样样都叫,哈哈哈哈

跟住就到我既红烧肉拌面
,一直要求吃肥猪肉既我,实系叫呢款既。话就话拌面,但汤汁都好充实,每一条面都可以沾上汤汁。红烧肉肥瘦适中,其中有几块系全肥肉<---但对我黎讲绝对值回票价

唯独系觉得2碗面都偏淋,如果硬少少会更令我喜爱。
最后就到芹菜猪肉饺,因为龙凤无得拼饺既关系,谂吃咩饺都花了一段时间。
皮唔算薄,但肉同菜既份量都好足够,所以吃落唔觉得全部都系皮。每张枱都有一樽辣淑酱,醋同士油。每一款酱都试过,都系配上醋最岩。

40几蚊一份有实力既面,系香港已经见少卖少。2个人吃得饱饱,捧住肚皮离开舖头,又系一日既完结

2017-03-08