2017-06-12 523 浏览
又到左食午餐嘅时间,由于唔想食太饱所以饭就唔系我嘅选择之列。咁啱行经八方云集水饺锅贴专门店,于是就买一碗面当午餐算啦八方云集锅贴水饺店嘅选择唔算多,大致上就系锅贴同埋饺子,而且两者嘅味道亦都系只有四款选择。由于我唔想太dry,净系食锅贴或者系水饺,于是我就选择左购买一碗珍珠云吞面云吞同埋面放喺一个盒,汤系另上,呢一点我系欣赏嘅,因为如果面同埋云吞长时间浸喺汤里面会改变左佢地嘅质感。打开碗汤,见到有啲紫菜同埋有几条生菜喺里面,生菜嘅颜色好沉,比我嘅感觉就好似卖剩嘅菜头菜尾,有d倒胃珍珠云吞有八粒,细细粒嘅,可以一口一粒,但系味道就只能够谈得上系合格,唔系特别美味;面条嘅质素都系属于合格水平,唔会话煮得过林,亦唔系话十分弹牙,好就好在佢啲面条都好完整,唔会俾面碎你价钱方面属于贴地价,系合理嘅

价钱方面属于贴地价,系合理嘅

外卖自取