2015-04-11
煲咗饭但我又突然冇心情煮𩠌,老婆又唔想煮,咁不如落街食吧。去边间呢?随便一餐,就【大快活】啦,味道唔错价钱又合理~老婆食咖喱食上瘾,出亲街都想食,就先黎份【咖喱鸡饭】吧,我就要【焗猪扒饭】~俾完钱,阿姐除咗飞之外仲俾咗块牌我,话揾个位坐坐,佢同事就会将我地点咗嘅餐送过黎架喇~ 大快活几时开始有送餐服务架,太惊喜喇 特别服务吗?
彩德邨的位置以前是石矿场,地理位置高,风景还真的不差,下面就是九龙湾地铁站,大快活内一幅幅嘅大玻璃,非常开扬我地揾个梳化位坐低,话咁快我地点嘅餐就送上黎喇~ 一向对【阿活咖喱鸡饭】好有信心,之间又试过好多间餐厅嘅咖喱,好耐冇黎食过,就再重温下哩间嘅出品吧~望住哩份咖喱饭就记起之前沙田连城广场𠮶间【尝味】嘅出品,【尝味】嘅鸡系一粒粒的,哩间系一件件的 一件件的,煮得又入味,咖喱味又香又浓有层次感,完全冇寡寡嘅感觉!连锁快餐店嘅出品居然比大部分餐厅都要好,确实不太正常 啊系,碟入面嘅红鸡蛋系哩间分店开业5周年大食会,系某啲店员特别送给某啲老客户的 【焗猪扒饭】味道亦好,洋葱菠萝番茄配料样样新鲜,份量亦足。焗猪扒饭嘅猪扒当然唔会太厚的了,但肉味够具质感,加上炒蛋饭,配
我地揾个梳化位坐低,话咁快我地点嘅餐就送上黎喇~
【焗猪扒饭】味道亦好,洋葱菠萝番茄配料样样新鲜,份量亦足。焗猪扒饭嘅猪扒当然唔会太厚的了,但肉味够具质感,加上炒蛋饭,配合番茄酱嘅味道十分令人满意 啊系,加配椰菜小番茄一份