2024-02-27
餐厅:就是偏偏喜欢你地点:铜锣湾百乐中心菜式:粉红花花森林打卡楼上cafe餐牌:推介菜式,单人套餐,午市套餐,下午茶,二人套餐,汤,沙律,小食,汉堡包,意粉,主菜,甜品,饮品。落单用手机。星期日都有午餐食。今日叫左两个午餐。意式香草烤春鸡 $198 另加一意式香草烤春鸡足有半只鸡,好巨型,烤得块皮少少㶶,食落非常脆口,而鸡肉好嫩,特别系鸡脾位,不过连鸡胸肉都唔鞋,好多肉食。伴有心型兜装住既烧汁,味道更好。配有胡麻酱沙律杂菜加车厘茄。仲有香脆粟米片,简单加上香草都好够味。菠萝照烧鸡汉堡 $138 另加一菠萝照烧鸡汉堡好大个,黑色竹炭面包包住好多生菜,多汁番茄,一片芝士,一大块菠萝同鸡扒,面头加上好多彩色花瓣。面包烤得非常脆口,连底个块面包都系。而鸡扒好滑溜,而且沙律非常多汁,成个汉堡完全唔干,大个到我要分层食。伴有胡麻酱沙律杂菜加车厘茄。午市套餐附送精选餐汤,今日系南瓜汤。呢度连餐汤都用精美碟同碗上枱,面头加有忌廉,洒上香草同花瓣碎,仲加上南瓜籽。南瓜汤热辣辣上枱,味道唔会太甜,仲食到粒粒脆脆南瓜籽更有口感。蜜桃小熊乳酸C $58 另加一蜜桃小熊乳酸C有大大只可爱橙色小熊冰瞓喺杯面上。橙
地点:铜锣湾百乐中心
菜式:粉红花花森林打卡楼上cafe
入面果然周围都满布花花,处处打卡位,入到去眼前一亮。餐具系金色,配花花餐巾。呢度都有道具可以拎住影相。入面有两个鸟笼位,有兴趣可能要预先留位。想食庆祝饭需要帮手影相可以考虑呢度。