2020-04-18 14 浏览
原来呢道开咗间新日本菜,门口仲印咗大大个富士山嘅画系出面。🌙4人餐$798🌙桃汁及堤子汁晚上人数不多,店家都有安排人客坐疏啲,卡位的间板都算高,相对疫情中都安心啲🌙吞拿鱼豆腐冷奴呢前菜味道几醒神,芝麻酱加吞拿鱼仲有豆腐,成个组合都好健康🌙海鲜刺身沙律呢个埋相很不错,4个女仔好快就食晒,加上用嘅蟹子同三文鱼令到成个沙律都好吸引🌙蟹肉蟹膏甲罗烧最期待系呢个菜!可惜我地几个女仔挂住倾计,烧到过咗龙,如果唔系都食得出蟹膏几鲜味的🌙海胆刺身盛鲜身卖相吸引,海胆份量都唔悭皮!很可惜我个人就偏向唔钟意食鱼类嘅刺身,所以主要都系食虾,海胆同元贝。海胆都唔腥🌙吉列猪扒+吉列虾饼新鲜炸起,所以油腻感不太重🌙豚肉锅呢个细细锅嘅乌冬就最有惊喜,估唔到个汤底都几香,煮耐左个汤底好浓,但我哋几个女仔又挂住倾偈煮过龙🤣,搞到个汤底有啲咸,否则本身应该好好味的!🌙日式芝士饼&日式年糕配朱古力酱芝士饼味道好好,芝士味算重,食落都唔会似摆咗好耐嘅蛋糕😋总结来讲四个女仔都食到饱住走!

原来呢道开咗间新日本菜,门口仲印咗大大个富士山嘅画系出面。

🌙4人餐$798

🌙桃汁及堤子汁

🌙吞拿鱼豆腐冷奴
呢前菜味道几醒神,芝麻酱加吞拿鱼仲有豆腐,成个组合都好健康

🌙海鲜刺身沙律
呢个埋相很不错,4个女仔好快就食晒,加上用嘅
蟹子同三文鱼令到成个沙律都好吸引

🌙蟹肉蟹膏甲罗烧

🌙海胆刺身
🌙吉列猪扒+吉列虾饼
新鲜炸起,所以油腻感不太重

🌙豚肉锅

🌙日式芝士饼&日式年糕配朱古力酱
芝士饼味道好好,芝士味算重,食落都唔会似摆咗好耐嘅蛋糕😋

总结来讲四个女仔都食到饱住走!
2020-04-08