2022-10-02 187 浏览
孕后期大住个肚都无阻我四围出街食野😆今次拣咗cwb港铁出口行2分钟就到嘅餐厅,啱晒唔行得户外太远路嘅我A5日本产和牛龙虾二人前 $2380👇🏻🌟沙律🥗橄榄油酸汁合桃藜麦沙律,酱汁酸甜,配上爽口沙律菜非常开胃🌟 前菜龙虾腐皮福袋白萝卜,类似关东煮嘅味道,腐皮内酿入龙虾头制成嘅虾滑🌟汁煮白鳕鱼🐟鱼皮原来可以煎到好似炸鱼皮甘脆口,嫩滑厚切嘅鱼块配上微甜嘅日式炒洋葱同食,超啱我口味🌟龙虾配海胆汁好大只龙虾🦞放上铁板烹调仲识郁架,每一份有3大旧好厚龙虾肉,上面放左紫苏花点缀,下面放咗海草,龙虾肉紧致爽口,蘸上海胆汁同食更鲜味🌟季节料理有惊艳感嘅蒜蓉干炒日本花菇,花菇好香浓菇菌味,蒜蓉味唔会太抢🌟熊本县产A5和王牛成餐最期待就系呢样🤩老公个份牛📸️真系娇嫩欲滴,我因为唔可以食太生,所以叫食8成熟 ,但仍然好好味😋和牛底面煎得焦香,内里因为油脂含量较重,所以咬落好柔软,可以按喜好蘸上红酒汁/芥末/玫瑰盐,配上日本蕃薯同蒜片一齐食,味道更丰富🌟炒饭用上日本米炒得粒粒分明够干身香点🌟鸡汤鸡汤清彻唔会油腻,有菇同虾系入面🌟甜品当晚有四款供选择;豆腐雪糕、抹茶雪糕、柚子雪葩同日本蜜瓜,蜜瓜清甜多汁,豆腐雪糕加

A5日本产和牛龙虾二人前 $2380👇🏻
🌟沙律🥗

橄榄油酸汁合桃藜麦沙律,酱汁酸甜,配上爽口沙律菜非常开胃

🌟 前菜

🌟汁煮白鳕鱼🐟

🌟龙虾配海胆汁

🌟季节料理

🌟熊本县产A5和王牛

🌟炒饭
用上日本米炒得粒粒分明够干身香点

🌟鸡汤
鸡汤清彻唔会油腻,有菇同虾系入面

🌟甜品
当晚有四款供选择;豆腐雪糕、抹茶雪糕、柚子雪葩同日本蜜瓜,蜜瓜清甜多汁,豆腐雪糕加咗脆米同枫糖,更添味蕾层次