2021-05-26
就让时间作证,时间可以证明一切,原来土耳其菜喺香港系有market , 呢间餐厅喺尖东好几年,可能……有十年💪,我同同事偶尔都会嚟食lunch , 同事仲喺度买过新鲜无花果,除此之外仲有其他土耳其食品,还记得早几年去当地旅行食过一只绿色packing 嘅朱古力🍫好好味,中间有nuts 嘅,早排呢度都有得卖。食得日本野多🍜,今日我地转下囗味食下呢间,同时亦写返篇食评,之前好懒食完都无写😅😅。尖沙咀返工就有呢个好处,几乎想食咩都有😋😋😋,心动就可立即行动😗一排无嚟menu都唔同晒,set lunch 好似好多选择,其实离不开都系鸡牛羊配饭,意粉,卷定薯条,就系咁简单🤣要咗羊配饭HKD95同牛鸡卷HKD85。羊少少膻,可接受,份量多,沙律酱自己加嘅。牛鸡卷,份量好大,肉系偏干,加埋啲沙律菜叫有返少少水份,中和返,薯条好干,无乜薯味😅呢度无咖啡奶茶嘅,我地要咗一个冻柠茶同一杯土耳其茶, 土耳其茶特色,细细杯,配个花纹碟仔🥰,茶色深。其实舖唔算少位,满座仲有人等好夸张😵
要咗羊配饭HKD95同牛鸡卷HKD85。
羊少少膻,可接受,份量多,沙律酱自己加嘅。
其实舖唔算少位,满座仲有人等好夸张😵