🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥟🥟🥟🥟🥟🍴🍽🍴🍽🍴🍽-首先不得不提系呢间餐厅服务超级好😆店员好friendly,会主动推荐菜式同埋keep住留意你有无嘢需要,同一般印度餐厅比我嘅感觉好唔同。环境都好干净同舒服,但可能因为系楼上铺嘅关系所以成晚都无乜几多台客😔-🥢Paneer Naan $34 🆗-Paneer系印度传统嘅芝士,奶味比较重,口感似茅屋芝士。唔好expect块Naan会有个种邪恶芝士拉丝嘅效果🤣揭开中间会见到有少许白色嘅Paneer,味道淡而带少许咸香,配埋咖喱就啱啱好。不过略嫌佢面头有啲太过油腻。-🥢Chicken Tikka $108 🆙-鸡块系用炭火烤熟,好香cayenne pepper同孜然粉味,食落非常香口仲带少少辣,表面干身唔油腻但肉质keep到好juicy😆-🥢Rogan Ghosht $108 🆗-虽然个菜式名成个人名咁,但其实系解羊肉咖喱😂 咖喱系印度根据唔同嘅地域、配方同烹调方式都会有唔同嘅名称,而系印度Kashmir最出名嘅红咖喱就系叫Rogan Ghosht💁🏻‍♂️-咖哩食落有啲油腻,香料味道非常强烈但唔算辣,羊肉唔会太老,亦带少少膻味同奶香。-🥢MO:MO Stea
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥟🥟🥟🥟🥟🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🥢Paneer Naan $34 🆗
🥢Chicken Tikka $108 🆙
🥢Rogan Ghosht $108 🆗
🥢MO:MO Steamed $68 🆗
虽然睇落同平时食嘅饺子冇咩唔同,但食落完全系第二个世界🤣🤣馅料用咗免治鸡肉同大量香料,基本上唔会揾到菜,但同时亦无乜肉汁。
🌟评价 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🌟
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10