2018-06-23 65 浏览
约朋友出黎见面,难得地佢地倾好左去边度食唔驶我谶。一开始约好嘅时候佢地send 呢个名出黎,我以为系普通西餐厅,就冇咩特别再留意。直至去到餐厅个阵佢地先话比我知原来系尼泊尔菜真系听都未听过香港有尼泊尔餐厅,试下无妨~我地坐低冇几耐店员就送左呢份小食比我地。系一D脆嘅薄饼配一个青色嘅酱。好香口好脆,不过个人觉得偏咸左少少,可能系尼泊尔菜嘅特色。不过因为好多都唔知系咩黎都唔敢乱咁叫,所以都只系叫左D大路野。结果分唔清楚系食紧尼泊尔菜定西菜一开始系半份ribs。有沙律同薯角配。薯角份量唔算少,都唔会太干。Ribs 嘅酱够份量,唔会干曾曾咁,甜甜地,又好香。同系西餐厅食开嘅ribs冇咩分别,所以应该唔系尼泊尔嘅煮法。不过系唔错嘅~另一个就系four season pizza啦,呢个好似系呢度比较出名嘅菜式,冇理由唔试下嘅~得意嘅地方系佢上面会加左D泰式辣酱上去,一开始我望落觉得怪怪的,但食落系出奇地夹酸酸甜甜咁配埋D芝士真系别有一番风味~芝士超级多,系可以做到拉丝嘅效果系一个平凡得黎又唔平凡嘅pizza~最后就系Spaghetti Aglio ilio。好香蒜香味,岩晒我呢D钟意蒜嘅朋友~通常
真系听都未听过香港有尼泊尔餐厅,试下无妨~

系一个平凡得黎又唔平凡嘅pizza~

最后就系Spaghetti Aglio ilio。好香蒜香味,岩晒我呢D钟意蒜嘅朋友~通常香蒜嘅意粉都会整到好油,但呢边唔会,健康好多
虾好多只,够晒分。意粉唔会太辣,系我可以接受嘅范围。

饮品方面我地叫左2杯share,一杯系Mango lassi,系yogurt 类嘅饮品,口感好滑,但芒果味稍稍比yogurt中和左,所以唔算好出。

另一杯都系lassi,不过系banana lassi。个人比较钟意香蕉嘅饮品,呢杯嘅香蕉味就够出,而且唔系假嘅香蕉味,应该系真材实料~连一个唔太钟意香蕉嘅朋友都觉得呢杯唔错~