2022-01-27
尼泊尔饺子初体验🇳🇵舖头由尼泊尔x香港夫妻所开 除咗主打嘅尼泊尔饺子(momo)之外 亦都有卖尼泊尔街头特色小食😆🔸馍馍饺子(配番茄香辣汁)三款都拣咗煎饺 好欣赏佢哋饺子皮嘅质感 薄得嚟带黏性 底部煎得焦香😚.馅料方面 每款都皮薄馅多👍🏻鸡肉饺相对比较清淡🐔洋葱嘅甜味突出🧅同番茄香辣汁嘅香料味同微辣好夹😋.猪肉饺外型似小笼包 馅嘅味道较浓同重香料味 就咁食都够惹味😙.至于薯仔𠮶款就系素饺 食落似平时食咖哩角嘅馅好相似 钟意食薯仔嘅我好满意🥔外型好得意😆脆脆嘅外层酿入薯仔馅 馅嘅味道同素饺嘅一样 不过食之前无谂过呢个item系冻食嘅🤣配埋薄荷汁 都几有新鲜感😆主要系面碎加埋蕃茄、洋葱、芫荽捞埋嘅小食 食落有啲似湿咗嘅妈咪面🤣唔难食嘅 但个口感有啲奇怪 唔啱我食 个人觉得试一次就够😂两杯饮品都颇甜 色比味重🤣一杯系香料味嘅奶茶 另一杯系带微微姜黄粉味嘅甜牛奶 味道都容易接受👌🏻.虽然舖面细细 但老板同老板娘都好nice好热情🥰整体系个好满意嘅体验😆
🔸馍馍饺子(配番茄香辣汁)