2018-08-22
之前有住新蒲岗既朋友介绍过呢间鱼面,今日终于有机会试,同同事一行三人叫左唔同既𩠌share~野饮唔使加钱~仲居然有蓝"梅"汁,蜜桃同哈蜜瓜汁。后尾叫完冻饮话要加$3, 所以最后叫左热既。✨个杯真系充满左岁月既痕迹。。。😓呢个究竟系蓝"梅" 定蓝"莓"呢,等我试下先😆✨佢糖浆落得好够,味道偏甜带少少酸,个味劲似啫哩粉开水既,呢刻觉得自己食紧个热既jelly~~~搞到我好想食jelly✨云吞墨鱼片鱼面($41):开头以为墨鱼片系真系墨鱼肉果只,点知原来系墨鱼丸切片果类。呢个食落有墨鱼味,都好食既。✨云吞好的骰, 食落无乜料之余入面干争争, d 虾毫无弹性~~呢个真系唔多掂~✨最好食系炸鱼腐, 炸到微微脆又几香口,食左一半先记得影相。✨汤底清得黎都够味,而且几like 佢有d 咸酸菜,令到个汤酸酸地几得意几开胃。不过同事就觉得个汤无味🤔,不过我食开浓味都觉得ok, 所以不得而知了。✨呢个鱼面食落虽然鱼味偏淡,但系烟烟韧韧都几有咬口。其实个面我觉得唔差几好食,不过今日坐到最入,又近厕所同厨房,环境同气味影响下真系大打折扣。✨是日推介系炸肉腐同墨鱼片👍🏻~~
✨是日推介系炸肉腐同墨鱼片👍🏻~~