2019-01-30
今日嚟咗区内有名气嘅拉面店。餐厅装修有吧枱坐, 有生啤和特色嘅酒类饮品, 这间店在大埔已经开了一段日子,主要是来吃拉面的。里面的装修非常特别,当你进入后,像身处于日本的居酒屋一样。厨房是开放式的,上面挂住红色的布。拉面店嚟讲呢间拉面店食物选择都算多, 例如有玉子烧,大阪烧,章鱼丸, 沙律,炸物等等。拉面有三种味道可以选择。除此之外也可以选择面条的款式,面的软硬度,有没有葱蒜,配料要追加叉烧定日本糖心蛋以及加面底也可以选择!我点左碗味噌拉面, 配料已经有叉烧及半只糖心蛋,猪骨味浓, 钟意食葱蒜嘅朋友一定要试。另外有追加左面底及半只糖心蛋,拉面, 分量够多, 够弹牙够入味, 个汤底都食得出有猪骨汤味, 个拉面质感都好好, 只糖心蛋简直一流。整体嚟讲,以佢嘅价钱同质素都算成正比拉面唔系出面啲行货,如果想食拉面应该会第一时间谂起呢度。
整体嚟讲,以佢嘅价钱同质素都算成正比
拉面唔系出面啲行货,如果想食拉面应该会第一时间谂起呢度。