2020-08-04 370 浏览
今日同男朋友去长洲sweetsweet食下野,男朋友极力推荐呢间鱼仔汤,本身食到饱饱地都谂住饮碗汤算。去到店面,个感觉好特别,佢系卖海鲜鱼虾蚝个啲,d枱d位好特别,有种粗犷既感觉😂入到去老板拎住个ipad讲有咩菜式,无谂过一个上左年纪既老板会用d甘先进既方法讲解。有哂图又有老板流利既口才,搞到样样都好似好好食甘。原本想饮既鱼仔汤,因为时令唔岩暂时冇做,个下都几可惜,但因为老板讲句,时令唔岩我哋唔会做,做得一定要质素好,我同男朋友就决左俾机会其他𩠌。最尾嗌左个鱼同虾,开始慢慢等老板炸,慢慢听住歌等紧既同时,我终于发现呢种系居酒屋既感觉。可能因为自己以前系空服同太挂住旅行既感觉,即刻为呢个小店加左唔少分。到个鱼上盘,见佢起左骨同隔离有2粒提子同青瓜,感觉好细心。食落口又唔系话好脆但入面好juicy,仲保留到鱼既鲜味,真系几惊喜。食住炸物我即刻话要饮支啤酒,gur 一gur去,呢度有estrella啤酒🍻呢款西班牙既啤酒,即刻好挂住西班牙火腿同入场睇西甲。estrella 既麦味同个炸鱼超夹,坐系个边位睇住系街边行黎行去避雨既行人,好有沧桑既味道😂到个虾,平时食虾真系好怕要meet,炸左去就

到个虾,平时食虾真系好怕要meet,炸左去就唔洗烦🤤 呢个时候我平时好多口既男朋友就同老板吹水,倾倾下原来老板都好健谈。我就成程饮住酒我饮住野听住歌,仲要系播住梁静茹首情歌呢d我个年代既歌,更加享受。

好中意老板讲过一句,出去食嘢10分有6分系个野食,仲有4分系个感觉衞生个d。我觉得真系好岩,但佢个质素绝对对得起个价钱,$40一份唔油淋淋,绝对系有心机做既表现。而另外个装横布置,个感觉就系另一种享受。
2020-08-03