2024-11-23
📍 「申子居酒屋旺角」 虽然去完日本旅行返嚟,但系喺日本都冇食到居酒屋🏮唯有喺香港食返够本啦,朋友请我食生日饭,我梗系食日本嘢啦。成日经过都冇机会食,今次就上去体会一下位于香港嘅日本居酒屋🇯🇵✨ 汁煮左口鱼群边左口鱼群边,肉质爽口,油份重,火炙更入口即融!浸系酱汁入边,味道更入味😙✨海胆炒饭卖相一流,海胆有份量多,面头仲有蟹子,双重享受😎日本米饭炒到干身,粒粒分明🍚✨明太子烧有浓浓的香甜蛋味,精心制作的日式蛋卷,配以明太子、蟹籽、酱汁,口感味好丰富🍳✨广岛蚝锅汤头唔会好稀,而且好浓缩,带点清甜,加上广岛蚝鲜上加鲜,广岛size刚刚好,仲好嫩,而且都有好多只。✨ ChuHai{柚子/生 姜}果日果酒,柚子味比较清新,生姜有点不似预期!不过都几创新,可以试吓🍻
✨ 汁煮左口鱼群边
✨海胆炒饭