2021-07-29
今日一收工即刻仆入元朗 去食一早预订嘅日本料理之前经过觉得个门面好有feel已经想入去试今次终于book到位 入面嘅环境都非常用心设计处处都系日本嘅回忆见到佢哋墙身痴咗拍卖祭 觉得非常之有趣一问之下原来佢哋逢星期六日及公众假期就会拍卖新鲜运到嘅海产 感觉非常有趣希望下次有机会参与Menu上亦都有细心介绍每款特别嘅食材及鱼类 ☺️☺️ 当然唔少得日本居酒屋必备嘅清酒选择虽然唔系好多但一定有适合你𠮶款😁😁三文鱼及带子刺身 遇上佢哋嘅初吻梅酒😂成个setting好浪漫(我自己觉得)🤪讲返刺身不过不失 新鲜不在话下🤩 而且尚算厚切 对得住价钱😂呢个重份量手卷不得了 本身以为只系简单嘅手卷 点知原来有酱爆食材及卷物😝😝见到成个心情豁然开朗 吞拿鱼茸及海胆都符合Standard😋无腥味完胜另外叫咗安格斯岩石烧 雪花均匀油脂平衡仲可以选择自己少玩下煮饭仔 但请自行衡量你嘅煮食功力😂或者叫厨房帮你烧完上碟 😝各有千秋我哋都烧得尚算合格 肉质嫩嫩的😉最后仲有个重量三文鱼头锅分量十足每一旧都好似有食唔完嘅肉 而且三文鱼头都事前经过油炸再摆入锅底食落更是香脆可口 捧着个肚走🤣🤣
去食一早预订嘅日本料理
之前经过觉得个门面好有feel已经想入去试