2019-05-16
有时候食边炉放题食到颓,因为啲野食既质素真系好得有限,仲有啲系真系唔好食添。所以其实都想去食下啲高质啲既边炉,系比较贵既,但起码啲野食唔会系伏先,至少今次去尼间一啲都唔伏啦哈哈。虽然尼间野个位置唔系系大街,但尼幢楼成幢都有好多餐厅,所以去到楼下既时候都几多人排队上去唔同既铺食野。入到去唔系好大,但系如果大家去过日本戈啲居酒屋,就会觉得尼间野个装修真系好似日本既居酒屋!有啲几隐蔽既卡位,不过因为我系2个人去,所以费是影人地啲卡位,但佢啲卡位系好阔,仲有差电同电视睇,可以同朋友慢慢坐系到吹水食野饮野。同埋尼排好似系冲绳生啤祭,如果系同一大班朋友去既话,真系可以系咁饮哈哈。因为我地得2个人,所以都唔系好敢叫啲套餐,怕食唔晒,所以都系散叫比较好,散叫已经都有劲多野简。汤底我地任性左叫左个双拼,因为简唔到哈哈,所以叫左血池麻辣汤同埋姬松茸冬瓜汤。野食就叫左鲜炸脆响铃、中size既特尚手切牛、海鲜尚盛同埋羽衣甘蓝。个汤底一上黎之后真系劲大阵麻辣味,唔系会大阵到会咳戈啲,反而系令人劲想食野戈种。平时打边炉食响铃都系盒装戈啲,唔知睇张相睇唔睇得出,但尼碟鲜炸脆响铃系大旧好多,多好多层咁。我就劲喜欢食响