2024-07-23
🌜装修方面走日系风格,木系嘅装修,配合长长嘅吧台设计,配置大量清酒🍶,好似系咗日本寿司店咁,仲可以见到师傅忙碌地烧烤!餐牌选择都好多,从日式串烧、日式饭面、炸物都齐全,所以每样点咗少少试味:🔥串烧 必点!串烧款色都有好多,从肉类到海鲜、蔬菜都有,串烧全部都几出色,每个种类都点嚟试吓:💛烧豆腐串 $18 💚脆肉瓜 $16蔬菜豆腐都保持新鲜度,唔会烧得太干身!🤎蒲烧鳗鱼$38入面嘅肉质超级肥美,外皮经过香烤,味道唔算太腥,仲有鳗鱼汁令到个串烧更加惹味!🐔阿波尾鸡胸骨 $32鸡胸骨同平时鸡软骨略不同,真系有成条鸡骨喺入面,属于日式嘅做法,好有口感!🐽宫崎黑豚肉肠 $32肠仔出面微微香脆,好香口惹味!🩷 有我至爱厚烧牛脷芯 $48牛舌使用黑椒同埋盐调味,肉质都算嫩滑,唔会烧得太干身,味道唔错!😋多款香口日式小食:日式炸鸡/ 芝麻鸡翼⋯⋯其中我最钟意 🧀一口芝士香浓嘅芝士香气,咬入去外皮炸得松脆,咸咸香香令我觉得好食!主食🐷🍳🍚滑蛋吉烈猪扒饭 $78配料丰富嘅滑蛋猪扒饭,滑蛋已经同洋葱菇类互相混合,面头仲有有香葱,增加日式风味,猪扒肉质劲腍身,可能经过前期处理,外皮冇黐住蛋汁嘅位置保持香脆,饭沿
🔥串烧 必点!
💛烧豆腐串 $18
💚脆肉瓜 $16
蔬菜豆腐都保持新鲜度,唔会烧得太干身!
🤎蒲烧鳗鱼$38
🐔阿波尾鸡胸骨 $32
🐽宫崎黑豚肉肠 $32
肠仔出面微微香脆,好香口惹味!
🩷 有我至爱厚烧牛脷芯 $48
😋多款香口日式小食:日式炸鸡/ 芝麻鸡翼⋯⋯
其中我最钟意 🧀一口芝士
香浓嘅芝士香气,咬入去外皮炸得松脆,咸咸香香令我觉得好食!
主食
🐷🍳🍚滑蛋吉烈猪扒饭 $78
配料丰富嘅滑蛋猪扒饭,滑蛋已经同洋葱菇类互相混合,面头仲有有香葱,增加日式风味,猪扒肉质劲腍身,可能经过前期处理,外皮冇黐住蛋汁嘅位置保持香脆,饭沿用日本珍珠米,饭量劲多,一个人都食唔晒!
仲有充满日系特色的🐽迷你猪软骨饭
同🥢迷你九州荞麦面,猪软骨好大粒,咸香满分,入面仲有充满口感的软骨,食完主食大满足!
🍹荔枝柠样绿茶 / 🍵菠萝柠檬绿茶
食日本炸物同串烧一定要饮杯嘢,香甜嘅水果绿茶可以解一下油腻感,都唔错!
✨ CP值好高,位于旺角交通方便,想食日本嘢都可以一试!
@kisaragi_izakaya
🌛如月居酒屋 (旺角)
📍旺角通菜街59-61号德发大厦地下2号舖