餐厅: 大堂酒廊
资讯:

2020-06-07 1170 浏览
Ritz Carlton早前做折爱high tea嘅我当然唔执输4月打去book 最近都要今日先有window seat最大嘅卖点当然系高居临下睇晒成个维港食物我就觉得一般唔系特别出色会翻炒𠮶啲但系佢啲茶就真系超级唔错 选择又多我叫左choco mint truffle tea个茶好多层次饮到薄荷味又有朱古力味又有truffle味呢个茶推荐👍👍👍咸点里面最正系芦笋卡甜点呢就椰子菠萝迷你蛋糕( 食落好清新唔会太甜酸酸地)& 云呢拿大黄馅饼( cream brulee, 但个面冇焦糖 ,而系放咗啲口感似桃胶嘅嘢)👍👍 ** 星期六日/红日嘅下午茶分咗两个时段, 每节只有两小时,平日则只有一个时段,可以坐足四个钟
Ritz Carlton早前做折
又有truffle味
呢个茶推荐👍👍👍
咸点里面最正系芦笋卡
甜点呢就椰子菠萝迷你蛋糕
( 食落好清新唔会太甜酸酸地)
& 云呢拿大黄馅饼

• choco mint truffle tea