餐厅: 彩福皇宴 (安達中心)
资讯:

2019-02-11 135 浏览
同老人家食饭最紧要揾一间环境好,质素有返咁上下,又唔太难揾嘅酒楼,刚入到尖沙咀彩福感觉好光猛,好新,座位又宽阔,又唔会好逼。当晚叫左孖宝优惠F(上汤焗加拿大龙虾+大红脆皮乳猪拼盆)+食家三宝套餐(怀旧金奖叉烧+原盅丰料炖靓汤+清蒸龙趸斑头腩)龙虾🦞爽口弹牙,面唔会太霖,咸淡适中拼盆有烧腩仔,乳猪,鸡同海哲,乳猪皮好松脆,肉质唔会肥,烧腩仔肥瘦均匀,海哲爽口,几入味够晒足料炖汤,好入味,又鲜甜半肥瘦叉烧,入口不会觉得油腻,配饭一流鱼蒸到刚刚好,鱼肉好嫩又新鲜4人埋单$947,都算几抵食,最紧要屋企老人家满意

龙虾🦞爽口弹牙,面唔会太霖,咸淡适中

够晒足料炖汤,好入味,又鲜甜

半肥瘦叉烧,入口不会觉得油腻,配饭一流

鱼蒸到刚刚好,鱼肉好嫩又新鲜

4人埋单$947,都算几抵食,最紧要屋企老人家满意