2021-04-08
复活节假期期间 去左又一城行街突然心血来潮 想去南山村寻食 (听说个度有好多隐世地道美食😋)我哋沿住达之路好快就行到村内有间士多 有卖好多怀旧零食 好正!行行下去到街市附近发现到哩间小店 就入去试吓哩度环境简洁舒服 店员姨姨都非常有人情味❤️🔸招牌鸡扒煎蛋配白饭、时令蔬菜、伴蒜蓉汁($58)半熟煎蛋、蒜蓉汁加埋一齐已经很下饭,鸡扒大块、煎得香脆、刀切落去嘅时候鸡皮仲脆到发出「咯咯」声。🔸纽西兰肉眼牛扒配薯条、原粒烧蒜头、炒洋葱、伴红酒汁($89)大块牛扒配粗身薯条🍟,牛扒五成熟,食落松软,原粒烧蒜头、炒洋葱都煮得好软、好香、好味。🔸是日蛋糕 – 蓝莓芝士饼(跟餐+$15)芝士味好浓、好丰富!质感都算滑。饼底似系用左消化饼,所以好香!抵食又好味😋!🔸黑糖鲜奶咖啡(跟餐+$18)面头系一层烧过嘅黑糖,好香,饮落去黑糖味都突出。口味又唔会太甜,都几好饮。🔸海盐焦糖鲜奶咖啡 (跟餐+$18)海盐味明显,虽然味道唔算好浓,但饮落好舒服,口感丰厚,唔错。
突然心血来潮 想去南山村寻食
(听说个度有好多隐世地道美食😋)
我哋沿住达之路好快就行到
村内有间士多 有卖好多怀旧零食 好正!
行行下去到街市附近
发现到哩间小店 就入去试吓
哩度环境简洁舒服 店员姨姨都非常有人情味❤️
🔸招牌鸡扒煎蛋配白饭、时令蔬菜、伴蒜蓉汁
($58)
🔸纽西兰肉眼牛扒配薯条、原粒烧蒜头、炒洋葱、伴红酒汁
($89)
🔸是日蛋糕 – 蓝莓芝士饼(跟餐+$15)
🔸黑糖鲜奶咖啡(跟餐+$18)
🔸海盐焦糖鲜奶咖啡 (跟餐+$18)