2020-10-30 46 浏览
间唔中都会挂住住家菜味道,所以嚟咗客家人呢度食~ 环境好大好张枱之间嘅空位都几多,三五知己聚埋一齐就最啱,又唔会好似大排档咁迫同无冷气。秘制煎酿蚝豉 ($188)每嚿都好大粒,入边有冬菇、猪润、当然仲有最后最重要嘅大大粒蚝豉。仲有极少量发菜令我觉得好似过紧新年咁,有屋企嘅味道好正。下面仲有西兰花、生菜垫底,将上面嘅鲜味吸收。腐乳炒通菜 ($78)佢一上菜嘅时候就心谂,依家啲腐乳唔使钱㗎?条条菜都挂满腐乳汁,攞返捞饭食一流,超级啱晒钟意食重口味嘅香港人。芋头西米露 (Free!)本身以为跟餐既细细碗糖水用黎充斥场面,后尾发现原来佢先系今餐嘅主角!芋头超念,基本上唔使点咬,重点系汤底好甜,但唔系死甜,系因为芋头嘅甜融咗落汤度。所以就算好饱,我都系成碗清晒🤣啱啱好扫走头先食嘅油腻感,petfect池!

秘制煎酿蚝豉 ($188)

腐乳炒通菜 ($78)

芋头西米露 (Free!)