2021-05-04
最近成日宅喺屋企又想食烧烤,听朋友介绍而家网购就可以一站式买齐晒啲食材,唔洗特登出街买食材真系好方便呀😆 我今次经Hangry Bear网站订购咗个BBQ套餐,食材种类够多价格又合理,佢哋搜罗咗世界各地进口嘅优质原材料,一次过就可以好方便咁食到,仲提供送货服务直接可以喺屋企楼下攞货,真系超正呀😍-收到后开箱见到啲食材摆放好整齐,食材包装得干净又卫生,全部都系独立密封嘅,好有心思👍🏻 估唔到全部食材嘅份量都比我想像中多,好足料性价比好高😌-食物方面,首先腌制嘅食材全部都好入味,推荐咖哩鱿鱼🦑、咖哩鸡翼同孜然香鸡中翼,酱汁好惹味肉质又keep都好鲜嫩鱿鱼就好爽口。其他肉类仲有蜜糖脆边金沙骨、美国直送极香黑椒骰仔牛同手切蜜椒火鸡肾,烧完都系肉味浓郁啖啖肉,好香口🥩 其实本身套餐仲有纽西兰忌廉一口羊,但因为我本身唔食羊肉,所以佢哋好贴心咁帮我换成日本免治鸡肉棒☺️ 鸡肉棒里面仲带有点软骨,口感丰富又惹味😋 另外仲有翠玉瓜、日式小甜薯同英国迷你糖衣冬甩🍩,估唔到冬甩都可以烧原来仲好好味架😆-另外,就算唔系即时食或者食唔晒,都可以放到冰格储存两个礼拜架~