2019-08-02
辛苦左一个礼拜终于嚟到星期六啦 难得放假一早起身又唔想煮嘢食 所以决定落去买个早餐啦🙈成日都好想食一盅两件 但去茶楼冇下午茶又太贵 咁啱醒起楼下有间巧手制作 所以就去呢到买啦!😏依家喺正巴士站隔离 朝头早买早餐都好方便!因为太肚饿嘅关系 所以买咗几样嘢返屋企食🙈首先又好耐都未食过嘅鸡扎🤤呢个鸡扎有两件 入面都好足料 芋头鸡肉竹笙都有🙈另外时间蒸得几好 水准都唔会差过茶楼👍🏻之后食一盅两件又点少得烧卖阿!有四粒 份量都几多另外烧卖个味道都唔差 咬落去好香肉味 好饱满👍🏻另外仲有个鲜竹卷有三件 每一件都好足料另外咬落去之后 入边材料嘅汁流晒出嚟 好鲜味👍🏻👍🏻之后我仲试埋佢哋嘅叉烧肠豉油系佢俾我另外自己落 咁就可以因应自己口味调较啦🙈佢哋嘅肠粉都几香米味 另外叉烧都几多 夹埋一齐食好夹好惹味👍🏻最后仲有我最钟意嘅奶皇包!虽然唔系流心奶黄 但佢个奶黄蓉都好出色🙈奶黄味好香 同埋唔会一味净系得个死甜 反而仲带出咗有奶香味👍🏻👍🏻最后呢度都系大概$7-80蚊 但有咁多嘢食同埋可以系屋企舒舒服服咁食超抵!
依家喺正巴士站隔离 朝头早买早餐都好方便!
因为太肚饿嘅关系 所以买咗几样嘢返屋企食🙈
首先又好耐都未食过嘅鸡扎🤤
呢个鸡扎有两件 入面都好足料
芋头鸡肉竹笙都有🙈
另外时间蒸得几好 水准都唔会差过茶楼👍🏻
之后食一盅两件又点少得烧卖阿!
有四粒 份量都几多
另外烧卖个味道都唔差 咬落去好香肉味 好饱满👍🏻
另外仲有个鲜竹卷
有三件 每一件都好足料
另外咬落去之后 入边材料嘅汁流晒出嚟 好鲜味👍🏻👍🏻
之后我仲试埋佢哋嘅叉烧肠
豉油系佢俾我另外自己落 咁就可以因应自己口味调较啦🙈
最后仲有我最钟意嘅奶皇包!
虽然唔系流心奶黄 但佢个奶黄蓉都好出色🙈