部屋咖啡室

homemadecafe
2021-03-21 111 浏览
好耐冇去过楼上Cafe喇!今次揾到旺角依间部屋咖啡室,店面细细但几有屋企嘅感觉~Menu上嘅Combo都几抵,所以就拣咗份二人套餐试试-套餐包括一个10吋手拉Pizza同一款意粉/饭,另外仲有小食炸蟹饼同两杯餐饮。Menu上有简单标示Cafe用咩食材,例如意大利嘅Pizza面粉同米,几有心思。炸蟹饼即场炸起热辣辣,味道似日式火锅料,点泰式辣酱更好味。至尊辣肉肠手拉Pizza批底厚薄适中,Pizza边烤得脆脆地,材料有肉酱、辣肉肠、青椒、蘑菇,仲加咗大量嘅芝士,新鲜出炉时芝士拉丝效果好劲!黑松露杂菇意大利饭都有好多人推荐,好钟意佢够creamy,忌廉同芝士嘅比例好啱而且好香黑松露味,意大利饭煮得偏腍身,什菌令口感更丰富。餐饮可以加钱有更多选择,我地就饮咗榛子朱古力同柠檬利宾纳,虽然冇特饮、花茶𠮶啲咁特别,但有自家Logo嘅杯感觉更homey。成日觉得去楼上Cafe系一件好青春嘅事,依度仲有提供好多Board Games,同朋友一齐嚟倾计玩下都唔错呢~

炸蟹饼即场炸起热辣辣,味道似日式火锅料,点泰式辣酱更好味。
炸蟹饼

至尊辣肉肠Pizza