2019-10-01 506 浏览
呢间拉面舖系海滨屋苑开左一阵,成日经过见到都想试。今日谂唔到晚餐食咩,决定落楼下试试佢啦。今日同屋企人三个人,每人嗌左一碗拉面仲加左两个小食share食。好彩我地早入去食,因为舖头唔大间,好快就开始等位啦。 一入到去店员就比左张点餐纸我地,呢间拉面舖除左拉面,都有啲小食比大家选择。 两个汤底都唔错,味道浓郁但唔会太油。拉面虽然无得拣软硬,但我觉得适中。每碗都有两块烧过既豚肉,烧得好香好淋。同埋只溏心蛋,系有整整一只,酱油浸到入面都有味😋*1 *2 炸得好脆又唔会好油,仲要真系好香芝麻味,钟意食鸡翼既我十分推介👍🏿 饺子可以拣一款汁配答。煎得又系好香,不过本人唔太好饺子。

[菜单] 一入到去店员就比左张点餐纸我地,呢间拉面舖除左拉面,都有啲小食比大家选择。

[拉面] 两个汤底都唔错,味道浓郁但唔会太油。拉面虽然无得拣软硬,但我觉得适中。每碗都有两块烧过既豚肉,烧得好香好淋。同埋只溏心蛋,系有整整一只,酱油浸到入面都有味😋

[豚骨拉面 味噌汤]*1
豚骨拉面味噌汤

[鱼介豚骨拉面] *2
鱼介豚骨拉面

[芝麻鸡翼] 炸得好脆又唔会好油,仲要真系好香芝麻味,钟意食鸡翼既我十分推介👍🏿
芝麻鸡翼

[日式煎饺子] 饺子可以拣一款汁配答。煎得又系好香,不过本人唔太好饺子。
日式煎饺子

豚骨拉面味噌汤