2018-09-15
今日帮朋友搬屋,执头执尾搞到成九点几,好鬼肚饿,朋友话请我落街食饭,好啦!食完再回来执过落到街乌天黑地咁,我地对这里又非常陌生,四处张望,只见黎远有两间白色屋仔灯光火著好养眼,行过去睇睇啦!原来系两间食店,拣左尼间大饭糖试下店内都算好旺场,装修几别致,楼底好高,感觉不错尼度主打甜品,睇到menu都觉得吸引,连甜品名都改得好特别,几得意呙不过饭都未食,食左正餐先啦!最后我地叫左豚肉叉烧汤饭同㗎喱鸡扒饭朋友叫左尼个豚肉叉烧汤饭,其实我觉得个配搭怪怪地,不过由得佢啦!个汤饭有三大块叉烧,佢分左一块比我食,又几好味呙,佢仲话个汤底好浓,味道不错我个咖喱鸡扒饭正呀!够晒辣啱我口味,起初仲以为系日式甜㗎喱,鸡扒系炸过的,又脆又嫩滑,好辣人士值得一试跟饭有饮品送,我拣左椰汁凉粉冰,香甜冰冻,食完辣野饮真系一流,我朋友系奶茶精,叫左冻奶茶,杯奶茶又几得意呙,成碗汤咁,奶茶非常够冻,应该冰震过,糖浆自己落,佢话味道不错最后叫多个甜品share食,我地都系朱古力控,所以叫左尼个超级三兄弟,有心太软,朱古力奶冻同朱古力软雪糕,卖相好吸引,味道都算高水准呙,做得非常出色,下次有机会试下其他甜品先
店内都算好旺场,装修几别致,楼底好高,感觉不错