餐厅: ORO曼克頓式意大利餐廳
资讯:

2023-02-07 2017 浏览
呢间其实系圣诞节🎄𠮶阵食 最近朋友问起情人节有咩推介嘅餐厅 即刻揾返相簿入边嘅相🫶🏻 30楼嘅夜景 前面一望无际 餐厅气氛劲好 倒数唔食嘢上去开支🍾chill下都爽❣️𝐿𝐼𝒩𝒢𝒰𝐼𝒩𝐸 𝒜𝐿𝐿𝒜 𝒞𝒜𝑅𝐵𝒪𝒩𝒜𝑅𝒜 𝒟𝐼 𝑀𝒜𝑅𝐸 海胆吞拿鱼子海鲜卡邦尼汁手工扁意粉 $348造型摆盘超靓劲grand💐成卷意粉黄甘甘 面头放左啲海胆 海胆吞拿鱼混合而成嘅卡邦尼汁 食落劲Creamy 好鲜味 不过对我哋嚟讲稍微有少少咸❣️𝑅𝐼𝒮𝒪𝒯𝒯𝒪 "𝒜𝒞𝒬𝒰𝐸𝑅𝐸𝐿𝐿𝒪" 𝒞𝒪𝒩 𝒜𝒮𝒯𝐼𝒞𝐸 & 𝐹𝐸𝒢𝒜𝒯𝒪 𝒢𝑅𝒜𝒮𝒮𝒪 波士顿龙虾及鹅肝烩意大利饭 $368用料绝对唔孤寒 龙虾肉同鹅肝都有齐 龙虾🦞超鲜甜 鹅肝每旧都好饱满好大粒 口感细腻绵密到好似薯蓉 油而不腻嘅感觉 食落每一啖都系满足❣️𝐹𝐼𝐿𝐸𝒯𝒯𝒪 𝒟𝐼 𝒱𝐼𝒯𝐸𝐿𝐿𝒪 𝒞𝒪𝒩 𝒫𝒰𝑅𝐸 𝒟𝐼 𝒮𝒜𝐿𝒮𝐼𝐹𝒴 牛仔肉柳配婆罗门参根蓉、抱子甘蓝及花椒 $468呢个真系俾个名吸引所以嗌左 原来婆罗门参根系牛蒡而抱子甘蓝系小椰菜 今次系medium rare但嚟到比想像中熟咗少少 牛味香浓 加上类似烧汁咁样嘅婆

牛仔肉柳配婆罗门参根蓉、抱子甘蓝及花椒

呢个真系俾个名吸引所以嗌左 原来婆罗门参根系牛蒡
而抱子甘蓝系小椰菜 今次系medium rare但嚟到比想像中熟咗少少 牛味香浓 加上类似烧汁咁样嘅婆罗门参根蓉 更添风味

至于抱子甘罗切半炙烧过下 面层带有焦香 好似薄薄一层膜咁锁住蔬菜水份💦即使被火烧过都唔会干身
火焰雪山

❣️𝐵𝒜𝒦𝐸𝒟 𝒜𝐿𝒜𝒮𝒦𝒜 火焰雪山 $128
专人表演环节 喺面前将酒精浓度好高嘅白兰地淋系忌廉雪山🗻上面 再点火形成蓝色火焰 绝对Ig-able
食落外暖内冷 火烧过后口感犹豫湿润嘅棉花糖 加埋烈酒嘅刺激感 十分过瘾

除咗成间餐厅都望到夜景之外 门口仲有个啱晒打卡嘅白色楼梯 成幅墙都系镜面
绝对啱晒啲无死角嘅美女们
2022-12-25