2019-10-01
餐厅已经喺石篱开咗一段时间,由于有传媒报导过,人气久久不散,自问住嘅地方唔算系好方便,好佩服大家为咗揾好嘢食捐窿捐罅嘅精神😛之前曾经都试过排队,但实在要等太耐,家中又有老人家,最后都系半途而废。遗忘咗一段时间后经过附近,决定同家人入去试下。餐厅食物选择好多,无论系定食、渍饭、锅物定烤肉,都一应俱全。虽然身处熟食市场内,旁边系两间开咗好耐嘅港式大排档,乙环境同一般日式饭堂或者居酒屋好唔同,但相宜嘅价钱绝对可以弥补地理位置嘅不足👍🏻我哋叫咗吉列特选猪扒定食($58)、牛油煮蚬($48)同HuwaHuwa静岗蒸蛋($38),定食包渍物、沙律同味噌汤,吉列猪扒即叫即炸,金黄香脆,而且唔油腻,份量亦足,都几抵食😋另外必须赞下个蒸蛋,颠覆咗一贯对蒸蛋嘅认识,佢嘅蒸蛋有种食紧疏乎厘嘅感觉,好蓬松,带有好强空气感,感觉好特别🤩牛油煮蚬亦唔错,带有浓浓海水味嘅蚬,加上牛油香,令人食完一啖又一啖😉听闻店主本身喺一位日本大厨,好感恩佢选择喺呢到开店,店虽然唔大,但食到嘅系厨师嘅用心♥️