2021-10-05
最近有朋友搬咗去粉岭新居🤗 house warming 之后就过咗黎呢道食铁板扒~餐厅好特别~俾到我好有童年回忆啊! 我地叫左个 2 人套餐~ $248 已经包左餐汤 、餐包、主菜、饮品同雪糕~ 绝对系超级抵食😋🥖餐包、餐汤餐包一食落去有惊喜㖞☺️ 系黑糖包黎~ 估唔到小店都拍得住某大型餐厅㖞🥰 餐汤可以择忌廉或者罗宋汤☺️ 都几浓~系细细个扒房会饮到嘅味道😆🍴纽西兰肉眼扒朋友介绍~ 餐厅有一个特色~系可以免费加生蒜🥰 未试过嘅朋友真系要试试呀🤩 成个味道立即提升左呀~ 薯条系细细个扒房嘅薯条😄 好怀念呀~ 🍴火焰烧猪肋骨俾呢个价钱~仲可以睇到火焰表演😆 好超值呀~ 岩哂喜欢打卡嘅朋友呀😬 讲番味道~ 猪肋骨配美式BBQ 酱味道好夹呀~ 而且份量好大呀~ 原本谂住再加配一个意粉🤗但食完猪肋骨同薯菜之后~为食妹真系已经好满足啦🤓🍴菠萝椰子雪糕杯呢个椰子菠萝雪糕味道好特别呀🤩 好重椰子味~但又唔会太甜🤗 份量岩岩好😉 成餐饭都好满足呀👏🏻餐厅虽然位置唔系正市中心~ 但系坐得好舒服~又有小情调☺️绝对系CP极高又岩哂钟意食肉嘅朋友呀❤️
🥖餐包、餐汤 餐包一食落去有惊喜㖞☺️ 系黑糖包黎~ 估唔到小店都拍得住某大型餐厅㖞🥰 餐汤可以择忌廉或者罗宋汤☺️ 都几浓~系细细个扒房会饮到嘅味道😆
🍴纽西兰肉眼扒 朋友介绍~ 餐厅有一个特色~系可以免费加生蒜🥰 未试过嘅朋友真系要试试呀🤩 成个味道立即提升左呀~ 薯条系细细个扒房嘅薯条😄 好怀念呀~
🍴火焰烧猪肋骨 俾呢个价钱~仲可以睇到火焰表演😆 好超值呀~ 岩哂喜欢打卡嘅朋友呀😬 讲番味道~ 猪肋骨配美式BBQ 酱味道好夹呀~ 而且份量好大呀~ 原本谂住再加配一个意粉🤗但食完猪肋骨同薯菜之后~为食妹真系已经好满足啦🤓
🍴菠萝椰子雪糕杯 呢个椰子菠萝雪糕味道好特别呀🤩 好重椰子味~但又唔会太甜🤗