2018-08-31
Thanks God Its Friday 话咁快又到星期五,又系时候同亲朋戚友恋人知己去食好西话说今日我就约左屋企人岀街食饭,而妈咪又好挂住沙嗲王的白咖哩猪扒饭,咁就一于顺下佢老人家意去食沙嗲王咁我地就拣左屋企附近的依间沙嗲王,贪方便,而且都几大间咁我地一坐低妈咪就急不及待嗌左个招牌白咖哩猪,之后就由我地发办,咁我地都唔客气咁点左个我好钟意食的黄金蟹粉豆腐煲,同埋蒜蓉牛油鸡翼,以及椒盐豆腐。咁首先讲左招牌白咖哩猪扒饭先la佢仍然保持一贯水准,甜而不辣而且充满椰香味的白咖哩配上炸得酥脆可口而且十分入味的猪扒,简直系送饭极品,难怪我妈咪咁钟意食la而另一道菜黄金蟹粉豆腐煲都唔输蚀,一上黎就热气腾腾,金黄色的蟹粉加上面头啖啖蟹肉,配搭嫩滑的豆腐粒,又系谋杀白饭的一大杀手而另外两道小食蒜蓉牛油鸡翼同椒盐豆腐都好食,值得推介,今晚真系大满足