2023-02-09
1961 浏览
朋友之前大赞寿司芳dinner好正,今次第一次跟佢去,整体感觉不错店员好nice,日本大厨好friendly同好专业,每一样菜式都详细介绍食材,由地产、特色,到配搭唔同食材出嚟会有咩口感同效果甚至个启发佢创作个菜式嘅idea同背后嘅故事,都有同我哋分享有时我哋唔系听得好明白,识日文嘅店员都帮手做翻译成餐omakase除咗出品味道好之外,个气氛好舒服,对大厨本人同食材知识都了解多咗,好似识多咗个朋友咁Omakase属于fine dine嘅种类,食物质素固之然要好,寿司芳系日本米芝莲2星餐厅,食物质素我唔担心,反而成个service先至系惊喜,成个体验俾我感觉好完整真心推荐~毛蟹肉高汤汁配日式蒸蛋最钟意呢个炸白子同埋Baby Tuna,加咗紫苏菜同蒜片,味道同口感都好丰富毛蟹肉配蟹膏,超香
有时我哋唔系听得好明白,识日文嘅店员都帮手做翻译
真心推荐~
毛蟹肉高汤汁配日式蒸蛋
最钟意呢个炸白子 同埋Baby Tuna,加咗紫苏菜同蒜片,味道同口感都好丰富
毛蟹肉配蟹膏,超香