2018-01-19 432 浏览
系Facebook 上睇到一个广告,屯门有一间唐伯虎灵感餐厅。我估唔到有呢种风格的餐厅在屯门,尤其系呢个地区咁岩揾左一个朋友去试试。睇嚟佢哋煲仔饭系主打。当初以为很难揾,但又比我揾到。只要穿过Joy food lounge旁边既巷仔(另一间餐厅)。白鳝煲仔饭。唔系传统既煲仔饭。劲多葱。仲有鸡蛋!?白鳝口感弹牙,听佢哋讲系每日喺街市攞货。配搭葱花令口感冇咁油腻。呢个几好。我仲叫左羊架。羊架烧到七成熟。我希望佢地有黄芥辣。 (侍应话下次会有架啦。)薯蓉波蛋。几得意嘅一个菜式,有软滑既薯蓉同水煮蛋面头再配以日式清汤。几过引。所以从价格/份量和气氛黎睇,呢间更似系一间居酒屋。我喝既酒唔多,佢地既侍应为我著想。有一个樽仔比我地两个share。价格系酒吧既价钱。食物ok好食。气氛好舒服。高脚椅睇落有设计感。但桌子有点摇摇晃晃。我同事应反映,佢地立即道歉,之后放张卡纸喺枱脚。之后就ok了。有趣既系他们拣左呢个位置。我以为呢种餐厅喺赤柱先有不得不提,佢地服务真系好好。
我估唔到有呢种风格的餐厅在屯门,尤其系呢个地区

咁岩揾左一个朋友去试试。睇嚟佢哋煲仔饭系主打。

白鳝煲仔饭。唔系传统既煲仔饭。劲多葱。仲有鸡蛋!?

白鳝口感弹牙,听佢哋讲系每日喺街市攞货。
配搭葱花令口感冇咁油腻。呢个几好。

薯蓉波蛋。几得意嘅一个菜式,有软滑既薯蓉同水煮蛋
面头再配以日式清汤。几过引。

所以从价格/份量和气氛黎睇,呢间更似系一间居酒屋。

价格系酒吧既价钱。食物ok好食。气氛好舒服。
高脚椅睇落有设计感。但桌子有点摇摇晃晃。

有趣既系他们拣左呢个位置。我以为呢种餐厅喺赤柱先有

不得不提,佢地服务真系好好。
2018-01-19
  • 白鳝煲仔饭