2024-01-11
今晚嚟到屯门一间人气旺盛嘅中菜厅食饭,餐厅嘅好评多,食过嘅客人都赞不绝口👏🏻⭐️⭐️鸳鸯水库鱼头⭐️⭐️⭐️十分有睇头嘅一道菜,首先你会见到蒜蓉同剁碎咗嘅辣椒,平均地铺喺鱼头上🐠鱼头吸满配料嘅味道,爱食浓味嘅朋友必定喜欢!⭐️⭐️⭐️辣子鸡炸大肠⭐️⭐️⭐️干辣椒炒得香同干身,食鸡肉&炸大肠时连埋啲干辣椒食绝对可以提升辣度🔝🔝⭐️⭐️⭐️荔芋油鸭煲⭐️⭐️⭐️秋冬必食之煲仔菜🍲食过呢锅荔芋油鸭煲,真系令人一试难忘🌟!油鸭滋味鲜香,肉质嫩滑之余,仲带有微微的弹牙口感🦆,每啖都十分满足。煲底嘅荔芋,吸满咗油鸭的精华,腍滑绵密又唔腻口。仲有那些粒粒胡萝卜🥕,软糯甘甜,为煲菜增添咗层次。汤汁方面,香浓的鸭油与荔芋释出嘅甘甜完美交织,暖笠笠的,喝落去对身体好有滋润作用💧。添上几棵新鲜香菜🌿,不单止为菜色添靓,更加点缀出一片清新味道。服务员系端到桌边𠮶刻,煲里面嘅热气腾腾,呢份视觉同嗅觉嘅享受已经先搞好你一鼓肠胃食欲😋。食完之后,个人觉得非常满意,绝对系夜晚煲仔饭嘅最佳选择,适合同三五知己分享,共尝美味👫。记得带多啲人来,因为呢锅风味绝佳嘅荔芋油鸭煲,真系不尝不快🍲!下次再来,仲要试下其他菜式,期待另一番美食体验👍🏼!
⭐️⭐️鸳鸯水库鱼头⭐️⭐️⭐️
十分有睇头嘅一道菜,首先你会见到蒜蓉同剁碎咗嘅辣椒,平均地铺喺鱼头上🐠鱼头吸满配料嘅味道,爱食浓味嘅朋友必定喜欢! ⭐️⭐️⭐️辣子鸡炸大肠⭐️⭐️⭐️
⭐️⭐️⭐️荔芋油鸭煲⭐️⭐️⭐️