2021-01-23 122 浏览
最近周围喺屯门揾💛小店帮衬,今次专登去到置乐,寻找出名嘅时光鸡。位置喺一个商场转入嘅小巷,如果唔系屯门人,可能有啲难揾,而呢间小店只做外卖。因为第一次帮衬,就请店员推介,店员介绍几款佢自己喜爱嘅小食,有蜜糖芥末炸鸡,忌廉蟹肉薯饼,牛小排饺子同埋香甜蕃薯年糕。其实店员推介流心芝士年糕,但我住得比较远,怕芝士变冻,所以就无试。坐20分钟车回家,庆幸食物仲系热辣辣!炸鸡系冇骨𠮶种,食落啖啖肉,配上蜜糖芥末酱,非常开胃。忌廉蟹肉薯饼蟹味浓,牛小排饺子外皮非常香脆,牛小排非常惹味,果然冇介绍错!至于蕃薯年糕,原来系用紫心蕃薯做,用油轻轻炸过,外脆内软,甜甜地,食到停唔到口,劲钟意!虽然坊间好多黄店都好伏,但时光鸡小店由服务到食物水准都非常之高,不枉我专程去买!

坐20分钟车回家,庆幸食物仲系热辣辣!

2021-01-07
外卖自取